Streeknieuws, Verkiezingen2018

VVD, CDA, PvdA, D66 en ChristenUnie gaan onderhandelen in Rheden

Foto: Martin de Jongh

DE STEEG – De VVD gaat met CDA, PvdA, D66 en ChristenUnie praten om een nieuwe coalitie te vormen in de gemeente Rheden. Dat meldt partij na een advies van informateur Niels Joosten.

De VVD kwam bij de gemeenteraadsverkiezingen als grootste partij uit de bus. De partij ging van vier naar vijf zetels en mag daarom het voortouw nemen om een nieuwe coalitie te vormen. Informateur Niels Joosten sprak de afgelopen tijd met alle politieke partijen en presenteerde dinsdagavond zijn advies.

De VVD, CDA, PvdA, D66 en ChristenUnie gaan nu met elkaar om de tafel om te proberen een coalitie te vormen. Mocht dit lukken dan verdwijnt GroenLinks uit het college, terwijl de partij van twee naar drie zetels ging. De PvdA kan weer gaan besturen. De partij behield vier zetels bij de verkiezingen.

Het CDA bleef ook op vier zetels staan en werd de tweede partij in Rheden. D66 mag in haar handjes knijpen dat zij aan de onderhandelingstafel mag zitten. De partij was de grootste in Rheden, maar verloor twee zetels en kwam uit op drie. De ChristenUnie heeft één zetel.

De vijf partijen hebben samen een meerderheid in de gemeenteraad van Rheden.

 

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten