VVD wil opheldering over kast voor historisch gemaal in Velp

Foto: Studio Rheden

VELP – De Rhedense VVD wil opheldering over het elektriciteitskastje dat voor het het voormalig gemaal ‘De Volharding’ bij Velp is geplaatst. Netbeheerder Liander heeft het kastje pal voor het 150 jaar oude monument geplaatst.

In Velp is hier veel onbegrip over. ‘Ik ben naar aanleiding van de berichtgeving dit weekend gaan kijken bij het de gemaal de Volharding in Velp. Dat wat ik zag verbaasde mij nogal’, schrijft raadslid Jaap Uithof aan het college van burgemeester en wethouders.

Hij wil onder meer van het college weten hoe dit heeft kunnen gebeuren en hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden. Ook wil Uithof weten wat de gemeente gaat doen om deze kast te verplaatsen.

Liander liet eerder weten dat de kast nog niet aangesloten is en in principe nog verplaatst kan worden. Daarover is de netbeheerder in gesprek met de gemeente Rheden en het waterschap.