Lintjesregen in Rheden: deze inwoners kregen een Koninklijke onderscheiding

Foto: Pixabay

DE STEEG – In de gemeente Rheden kregen donderdag twee inwoners een lintje opgespeld. De decorandi kregen de Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Carol van Eert. De twee inwoners mogen zich Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Hieronder een overzicht.

Mevrouw M.C.A.P. Brekelmans-Roelofs uit De Steeg: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Brekelmans zet zich al 34 jaar in als bestuurslid van de Stichting Projectactie Rheden. Deze stichting verleent steun aan projecten om de leefomstandigheden van bevolkingsgroepen in ontwikkelingslanden te verbeteren. Daarnaast heeft zij zich jarenlang ingezet als voorzitter en bijna 30 jaar als vrijwilliger bij de locatieraad van de Parochie De Steeg.

Tot op heden is mevrouw Brekelmans nog steeds actief als bestuurslid van Stichting Dorpshuis in De Steeg. Maar ook als bestuurslid en vrijwilliger bij de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal, Landgoed Middachten in De Steeg en Stichting Behoud Religieus Erfgoed in De Steeg is zij nog steeds actief.

Mevrouw M.M. Gerritsen uit Velp: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Gerritsen heeft zich ruim 15 jaar ingezet voor de ouderen van Stichting Welzijn Ouderen Arnhem (SWOA). Deze stichting stimuleert ouderen te kijken naar hun eigen mogelijkheden en kwaliteiten en deze ook te gebruiken. Als secretaris van de adviescommissie vrijwilligersbeleid heeft zij jarenlang de belangen behartigd van de 550 vrijwilligers die de SWOA had.Ook bezocht zij als vrijwilligster jarenlang gezinnen om deze te ondersteunen bij de zorg voor een zieke huisgenoot en was ze als bestuurslid van de Activiteitencommissie actief.

Sinds 1980 zamelt mevrouw Gerritsen geld in voor Indonesische kinderen zodat deze naar school kunnen. Daarnaast is zij coach bij Resto Van Harte in Arnhem en mede organisator van diners voor ouderen en bijeenkomsten met een maatschappelijk thema.