Lastiger Ellecom in en uit met de auto door werkzaamheden

Foto: Martin de Jongh

ELLECOM – De Zutphensestraatweg in Ellecom bij de aansluiting met de provinciale weg N317 gaat tot eind mei dicht. Vanaf vrijdag 20.00 uur tot en met vrijdag 18 mei 20.00 uur is niet mogelijk om vanuit Ellecom richting Dieren en Doesburg te rijden, vanaf 18 mei tot 1 juni is Ellecom zijn beide richtingen dicht.

Volgens de provincie Gelderland is de afsluiting nodig om het kruispunt en de aansluiting op de Zutphensestraatweg richting Ellecom verder af te bouwen. De werkzaamheden zijn onderdeel van Traverse Dieren.

Foto: Martin de Jongh

Omleidingen

Het verkeer wordt omgeleid. De rijbanen op de N348 en N317 richting Arnhem en Dieren worden al zo’n 100 meter voor de fietstunnel voor het doorgaande verkeer teruggebracht naar één rijbaan. Al het gemotoriseerd verkeer wordt van en naar Ellecom met borden omgeleid vanuit Dieren, via de A348, De Steeg.

Foto: Martin de Jongh

Ander verkeer

Fietsers, wandelaars, agrariërs, hulp- en busdiensten worden wel doorgelaten via een tijdelijk oversteekpunt met verkeerslichten ter hoogte van de fietstunnel met de Zutphensestraatweg. De tijdelijke fietsoversteek ter hoogte van de Lange Juffer komt hiermee te vervallen.

Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh

Nieuwe weg en nieuwe tunnel

Met ingang van zaterdag 11 mei rijdt het doorgaande verkeer over de nieuwe weg en de nieuwe fietstunnel. Daarmee is er weer een nieuw deel van Traverse Dieren gereed.

Foto: Martin de Jongh