Jonge brandweermannen in actie in Velp

Foto: Martin de Jongh

VELP – De Jeugdbrandweer Rheden mocht dit jaar de landelijke jeugdbrandweerwedstrijden houden. Op de gemeentewerf in Velp en bij Kinderopvang Boeiend streden jongeren voor een plekje in de halve finale.

Aan de wedstrijden deden zo’n 160 jongeren van 12 tot en met 18 jaar van zo’n 24 brandweerkorpsen mee. Zij werden beoordeeld op onder meer het redden van slachtoffers, maar ook op samenwerking en veiligheid.

Anton Slofstra, directeur Brandweer Gelderland-Midden, en Jan Hendrik Klein Molekamp, de burgemeester van Rozendaal, overhandigden de winnaars hun prijs en ticket voor de halve finale. Deze wordt in Oudewater op 16 juni en in Lelystad op 9 juli gehouden.

Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh