Streeknieuws

Vijf jonge rappers doen mee aan Rhedense rapwedstrijd

Foto: Pixabay

VELP – Amir, Jenae, Jayden, Divaino en Tyrell doen mee aan de Global Goals Rap Challenge van de gemeente Rheden. De vijf jonge rappers hebben na een oproep een rap gemaakt.

In april konden jongeren zich opgeven voor vier rapworkshops onder leiding van rapper Jermain Bridgewater. Zij leerden rappen en zij maakten een rap over de Global Goals. Dit zijn 17 doelen waarover wereldwijd afspraken zijn gemaakt, zoals geen armoede, vrede, onderwijs, schoon drinkwater en het aanpakken van klimaatverandering.

Stemmen

De vijf jongeren hebben hun rap op YouTube geplaatst en iedereen kan stemmen door een ‘duimpje omhoog’ te geven op één van de video’s. Stemmen kan nog tot 31 mei.

Landelijke wedstrijd

Op vrijdag 1 juni tussen 16.00 en 17.30 uur maakt burgemeester Carol van Eert de winnaar bekend. Dit gebeurt in het jongerencentrum The Maxx aan de Heeckerensstraat 201 in Velp. Iedereen is van harte welkom.

De lokale winnaar gaat door naar de landelijke finale. Deze challenge gaat op 15 juni van start en op 29 juni wordt de landelijke winnaar bekendgemaakt. De nationale winnaar gaat door naar de wereldfinale in september.

Hieronder staan de filmpjes van de vijf rappers.

Amir

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Janea

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Jayden

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Divaino

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Tyrell

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten