Ouderen genieten tijdens Wandel3daagse door Velp

Foto: Martin de Jongh

VELP – Met een zonnetje op hun bol zijn ouderen maandag begonnen aan de Wandel3daagse in Velp van zorgorganisatie Innoforte. Het is al de vierde keer dat de tocht wordt gehouden.

Een flink aantal bewoners van de verzorgingshuizen De Biesdel, het Lorentzhuis, Nieuw Schoonoord, ’t Jagthuis en Oosterwolde en dagactiviteitencentra ’t Prieel en De Serre trekken drie dagen door het dorp.

Foto: Martin de Jongh

Vier jaar geleden ontstaan

Ook andere ouderen in Velp mogen overigens meedoen aan de Wandel3daagse. ‘Het initiatief voor de Wandel3Daagse is vier jaar geleden in de locaties ontstaan maar al snel zagen we dat dit een geweldig feest is voor álle ouderen in Velp. Dus vanaf het tweede jaar is deelname open voor iederéén die zin heeft om mee te doen!’ vertelt Miriam Jansen, activiteitenbegeleider van ’t Jagthuis.

Foto: Martin de Jongh

Oude contacten nieuw leven ingeblazen

‘Ook andere organisaties stimuleren deelname zoals stichting Stoer, Ons Raadhuis, de Kastanjehof en het Barendshuis. Oude contacten worden nieuw leven in geblazen, nieuwe banden worden gesmeed. En dat door lekker actief er met elkaar op uit te gaan. Hartstikke gezond’, aldus Jansen.

Foto: Martin de Jongh

Intocht met gladiolen

De laatste dag, komende donderdag, verzamelen alle deelnemers zich om 14.30 uur bij Nieuw-Schoonoord en lopen vervolgens in één lang lint naar ’t Jagthuis aan de Hoofdstraat. Hier worden zij binnen gehaald met gladiolen en een medaille. Ook wethouder Marc Budel is aanwezig. In de tuin wordt na afloop nog een feest gehouden met muziek, hapjes en drankjes.

Foto: Martin de Jongh