Streeknieuws

75-plussers in Rozendaal hebben de meeste auto’s

Foto: Pixabay

ROZENDAAL – In Rozendaal zijn 75-plussers recordhouder als het gaat om autobezit. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over die groep. De onderzoekers telden in de Gelderse gemeente 744 auto’s per 1000 mensen van 75 jaar of ouder.

Volgens het CBS neemt het autobezit onder 75-plussers in Nederland behoorlijk toe. Begin dit jaar telde Nederland gemiddeld 437 auto’s per 1000 mensen van 75 jaar of ouder, tegen 325 auto’s 10 jaar geleden.

De ouderen gebruiken hun voertuig niet heel intensief. Gemiddeld rijden ze er niet meer dan 2700 kilometer per jaar mee.

Grijs populaire kleur

Met hun 744 auto’s per 1000 ouderen steken de Rozendaalse 75-plussers met kop en schouders boven het landelijk gemiddelde uit. Overigens is grijs de meest populaire kleur onder bejaarde bestuurders, en is de Toyota Yaris de meest gekozen auto.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten