Streeknieuws

Het Schaapscheerdersfeest is een traditie voor Rheden

Foto: Martin de Jongh

RHEDEN – In Rheden werd zaterdag het Schaapscheerdersfeest gehouden. Een feest dat bol staat van de tradities en voor de 51e keer georganiseerd werd.

De schapen kwamen vroeg in de ochtend vanuit de schaapskooi op de Posbank met de herders naar beneden.

Foto: Martin de Jongh

Over de straten en het spoor liepen de schapen onder begeleiding van de March & Showband Rheden en burgemeester Carol van Eert naar de Groenestraat in het centrum van het dorp. Bij zijn openingstoespraak onderstreepte hij hoe belangrijk dit soort tradities zijn voor een dorp als Rheden.

Bij het Wapen van Rheden werden de hele dag zo’n honderd schapen geschoren. Dat gebeurt op ambachtelijke wijze met een schaar. Bij de opening mocht burgemeester Carol van Eert zelf ook een stukje vacht knippen.

Foto: Martin de Jongh

Naast het scheren was er een grote braderie in het centrum. Het evenement trekt elkaar tienduizenden bezoekers.

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten