Streeknieuws

Sfeervolle Veteranendag op gemeentehuis in De Steeg

Foto: Martin Jongh

DE STEEG – Op het gemeentehuis van Rheden in De Steeg werd  vrijdag voor de negende keer Veteranendag gehouden. De veteranen werden ontvangen door burgemeester Carol van Eert bij een uitgerolde rode loper. 

De veteranen waren van jong tot ver in de negentig. Ruim honderd mensen  luisterden in de raadszaal naar een toespraak van de burgemeester. Hij sprak zijn waardering uit voor het werk van de Rhedense veteranen. Er werd een groepsfoto gemaakt en daarna was er een hapje en een drankje.

De gemeente Rheden kent bijna 290 veteranen. Zij zijn rechtstreeks betrokken geweest bij oorlogshandelingen of vredesmissies. Niet alleen in de Tweede Wereldoorlog, Korea en Indië maar ook in Libanon, Cambodja, het voormalig Joegoslavië, Irak of Afghanistan en Nieuw Guinea.

Foto: Martin Jongh

Foto: Martin Jongh

Foto: Martin Jongh

Foto: Martin Jongh

Foto: Martin Jongh

Foto: Martin Jongh

Foto: Martin Jongh

Foto: Martin Jongh

Foto: Martin Jongh

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten