Auto rijdt van talud A348 bij Ellecom, brandweer knipt dak open

Foto: Studio Rheden

ELLECOM – De brandweer schoot vrijdagochtend te hulp bij een ongeluk op de A348 in de richting van het Velperbroekcircuit. Een personenauto met twee inzittenden raakte daar rond 8.15 uur van de weg en reed met een volgeladen aanhanger het talud af. Eén van de inzittenden raakte gewond.

Het voertuig en de aanhanger met hout kwamen om onbekende redenen in de berm terecht en reden vervolgens het talud af. Enkele meters lager kwamen de voertuigen tot stilstand.

De bestuurder van de auto kon zelf uit de auto klimmen, maar zijn passagier niet. De brandweer knipte uiteindelijk het dak van de auto open om de man uit zijn benarde positie te bevrijden. De man is naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog niet duidelijk.

Vertraging

De politie sloot de rechterrijstrook op de A348 af, waardoor een vertraging ontstond in de richting van het Velperbroekcircuit. De auto en aanhanger zijn weggesleept.