Streeknieuws

Oosterwolde opent beweegplein voor rolstoelers

Foto: Pixabay

VELP – Woonzorgcomplex Oosterwolde in Velp heeft zaterdagmiddag een indoor Beweegplein geopend. De opening werd verricht door Christel Welling, bestuurder van Innoforte. Na een Fireball warming-up konden bewoners voor het eerst een parcours afleggen over het plein en buiten.

Het beweegplein is bewust zo gemaakt dat bewoners in een rolstoel er ook gebruik van kunnen maken.

“In Oosterwolde wonen steeds meer mensen die van een rolstoel afhankelijk zijn. Nu zijn dat er zo’n 45 van de 67 bewoners. De neiging bestaat om mensen in een rolstoel over te slaan bij beweegactiviteiten. Maar dat is een grote vergissing! Ook voor hen is kunnen bewegen en daar plezier in hebben, belangrijk”, aldus bewegingsagoog Muriël de Hoop van Innoforte.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten