Oosterwolde opent beweegplein voor rolstoelers

Foto: Pixabay

VELP – Woonzorgcomplex Oosterwolde in Velp heeft zaterdagmiddag een indoor Beweegplein geopend. De opening werd verricht door Christel Welling, bestuurder van Innoforte. Na een Fireball warming-up konden bewoners voor het eerst een parcours afleggen over het plein en buiten.

Het beweegplein is bewust zo gemaakt dat bewoners in een rolstoel er ook gebruik van kunnen maken.

“In Oosterwolde wonen steeds meer mensen die van een rolstoel afhankelijk zijn. Nu zijn dat er zo’n 45 van de 67 bewoners. De neiging bestaat om mensen in een rolstoel over te slaan bij beweegactiviteiten. Maar dat is een grote vergissing! Ook voor hen is kunnen bewegen en daar plezier in hebben, belangrijk”, aldus bewegingsagoog Muriël de Hoop van Innoforte.