SchuldHulpMaatje Rheden-Rozendaal zoekt Maatjes

Foto: Pixabay

RHEDEN – De Stichting SchuldHulpMaatje Rheden-Rozendaal draait vanaf augustus 2016 op volle toeren in de gemeenten Rheden en Rozendaal. SchuldHulpMaatje, een initiatief van de landelijke kerken in Nederland, zoekt nu extra maatjes voor mensen die hulp nodig hebben bij hun financiën.

Maatjes staan voor iedereen klaar en zijn gecertificeerd SchuldHulpMaatje. Een Maatje helpt en moedigt aan, maar neemt nooit over wat een hulpvrager zelf kan of hoort te doen. De hulpvrager blijft zelf verantwoordelijk.

Is professionele schuldhulpverlening nodig? Dan helpt het Maatje om de benodigde paperassen te verzamelen en loopt hij of zij zo nodig langszij voor ondersteuning. Als de schulden op gaan lopen, waar moet je dan beginnen om er weer af te komen? Een Maatje leert budgetteren en helpt om weer grip op de knip te krijgen.

Als u zich aangesproken voelt door het werk van SchuldHulpMaatje en u zou ook wel maatje willen worden, neem dan via de mail contact op met coördinator janr.schuldhulpmaatje@gmail.com .