Boswachter opzoek naar wilde zwijnen op de veluwe

Foto: Corlène van der Camp

RHEDEN – Volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar kunnen woensdag (11 juli) met een gids op zoek naar de wilde zwijnen in Nationaal Park Veluwezoom. De activiteit begint met een presentatie over het leven van wilde zwijnen. Aansluitend volgt een stevige wandeling van ongeveer 6 km.

Kosten voor deelname voor volwassenen zijn 7 euro voor leden van Natuurmonumenten en 10 voor niet-leden. Kinderen van leden betalen 5 euro.

Tijdens de wandeling tussen 20.00 en 22.30 uur vertelt de boswachter boeiende verhalen over het wild zwijn. We horen onder andere hoe ze het voedsel onder de grond vinden. Hoewel geen garantie gegeven kan worden dat de wilde zwijnen zich tijdens de wandeling laten zien, weet de boswachter wel de beste plekken waar de kans groot is ze te ontmoeten.