Verenigingen

Buxusmot heeft nu ook Velp bereikt

Foto: Studio Rheden

VELP – De buxusmot rukt steeds verder op in Nederland. Ook Velp ontkomt nu niet meer aan deze plaag. Menige buxushaag heeft al het loodje gelegd.

De buxusmot kan tot wel 800 eitjes leggen. Daar komen rupsen uit die de bladeren van de buxus opvreten. Bij zulke aantallen gaat het snel. Buxussen kunnen in enkele dagen volledig kaal gevreten worden.

Het is goed om uw buxushagen regelmatig te controleren op aanwezigheid van buxusrupsen, die een kenmerkende zwarte kop en een felgroen gestreept lichaam hebben; ze kunnen tot wel 4 cm lang worden.

Ziet u ’s avonds bij het donker worden een donkere vlinder door uw tuin vliegen, dan is dat zo goed als zeker de buxusmot. U bent dan gewaarschuwd, dat zij ook uw buxushaag hebben ontdekt. Er zijn goede bestrijdingsmiddelen, die ook voor particulieren te koop zijn.

Foto: Studio Rheden

Ook kan een buxusplant goed regenereren. Een goede bemesting met bijvoorbeeld koemest zorgt ervoor, dat de wortels actief blijven en dat dus weer nieuw blad kan worden aangemaakt.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten