Streeknieuws

Kanovijver en De Laak in Rheden dreigen droog te vallen

Foto: Martin de Jongh

RHEDEN – De vissen in de Kanovijver en De Laak in Rheden hebben het moeilijk. Door de aanhoudende droogte dreigen de vijvers droog te vallen.

Grote delen van de vijvers staan al droog en door de droogte zijn de scheuren op de bodem zichtbaar. Er zijn al tientallen dode vissen weggehaald. De overgebleven vissen zwemmen nog rond in het kleine beetje water dat er nog is.

Visvereniging De Meun en het Waterschap overleg met elkaar wat er gedaan moet worden om de visstand te redden.

Het is niet aan te raden over de bodem van de vijvers te lopen. Zondag heeft de brandweer nog een jongen uit de zuigende modder gered. Een wandeling over de drooggevallen vijver liep verkeerd af.

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten