Rondleiding in Kruidentuin van Middachten

Foto: Martin de Jongh

DE STEEG – Bezoekers van Middachten krijgen zondag 5 augustus een rondleiding in de Kruidentuin waar meer dan 90 verschillende kruiden te vinden zijn. Deze tuin wordt door vrijwilligers onderhouden. Deze zondag, van 10.30 tot 16.30 uur, vertellen ze onder andere over de verschillende kruiden en hun toepassing.

Hoewel landgoederen vroeger vaak een kruidentuin hadden, werd deze op Middachten pas aangelegd in de 80-er jaren van de vorige eeuw. Zo zijn er geurkruiden als lavendel en rozemarijn, keukenkruiden als basilicum en venkel, maar ook huishoudelijke, algemene en medicinale kruiden. Vaak kunnen de kruiden voor meerdere doeleinden worden gebruikt.

Verder zal er een imker aanwezig zijn die meer kan vertellen over de bijenkasten op Middachten.

Om 13.30 uur start bij de kassa van de tuin de reguliere tuinrondleiding. Tijdens deze rondleiding wordt verteld over de historische aanleg en de architectuur van de tuin. Om 13.30 en 15.00 uur kunt u deelnemen aan een rondleiding door het kasteel. Kijk voor meer info op www.middachten.nl.