Verenigingen

Fluorescentie in het Gelders Geologisch Museum in Velp

Foto: Gelders Geologisch Museum Velp

VELP – In het Gelders Geologisch Museum in Velp is naast de uitgebreide collectie mineralen, gesteenten en fossielen sinds kort ook een fluorescentiekast te vinden. Wat is dit precies? En waarom is het een goed idee om eens een kijkje te gaan nemen?

De  kast met mineralen van verschillende grootte, vorm en kleur staat in een donkere ruimte. Wanneer de speciale lampen aangezet worden, zullen de mineralen fel oplichten. Het verschijnsel dat dit veroorzaakt heet fluorescentie en is de moeite waard om eens te gaan bekijken.

Foto: Herman Heskamp

Het Gelders Geologisch Museum is de gehele vakantie geopend van dinsdag tot en met zondag geopend van 12 tot 17 uur.  Het museum is te vinden aan Parkstraat 32 in Velp. Kijk voor meer info op www.Geologischmuseum.nl.

Foto: Gelders Geologisch Museum Velp

 

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten