Streeknieuws

Geen mooie paarse heide op de Posbank door droogte

Foto: Martin de Jongh

RHEDEN – Verwacht dit jaar geen spectaculair paarse, bloeiende heide. Door de droogte zijn de heideplanten op de Posbank verpulverd. ‘We gaan mensen waarschuwen dat ze niet naar de Posbank hoeven te komen, omdat ze niet krijgen wat mensen gewend zijn op die plek’, zegt Marjolein Koek van Natuurmonumenten.

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

‘Verwacht dit jaar geen spektakel’

Rond deze tijd begint de heide normaal gesproken paars te kleuren. Het hoogtepunt ligt rond half augustus, maar door de droogte zal het dit jaar erg tegenvallen. ‘Mensen die excursies hebben geboekt, gaan we waarschuwen dat ze dit jaar geen spektakel hoeven te verwachten’, aldus Marjolein Koek van Natuurmonumenten.

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten