Rheejes Praote naar kasteeltuin Middachten

Foto: Martin de Jongh

DE STEEG – Rheejes Praote begint donderdag 16 augustus met een bezoek
aan de kasteeltuin van Middachten. Het is een prachtig verzorgde tuin en nodigt, ondanks de droogte uit, voor een vrije wandeling. Mensen uit de gemeente Rheden mogen, op vertoon van hun legitimatie bewijs, gratis in de tuin.

De tuin en Oranjerie zijn open vanaf 10.30 uur, mensen die met de auto gaan en/of mee willen rijden, kunnen om 10.15 uur vertrekken vanaf het Dorpshuis aan het van Leeuwenplein.

‘Rheejes Praote’ is ooit opgericht door onder andere Chris Liet en Gerrit Arends met de bedoeling ons Rhedense dialect te behouden voor het nageslacht. Volgens een woordvoerder van ‘Rheejes Praote’ lukte dit niet. Toch blijven ze 1 x in de maand bij elkaar komen en niet alleen Rheese mensen.