Auto van spoorwegovergang Velp geduwd, treinverkeer gestremd

Foto: Kasper Siebrands

VELP – Omstanders hebben vrijdagmiddag in Velp een botsing tussen een trein en een personenauto weten te voorkomen. Nadat een bestuurster met haar auto vast kwam te zitten op het spoor duwden omstanders het voertuig weg voordat een naderende trein bij de bomen kwam.

Door drukte rond de slagbomen bij de overweg op de kruising tussen de Nordlaan en de Zuider Parallelweg kon de vrouw niet meer voor- of achteruit. Alerte omstanders manoeuvreerden de auto door de halve slagbomen en brachten de auto en bestuurster in veiligheid. Het treinverkeer werd daarna stilgelegd.

Trein staat stil
De tegemoetkomende trein wist ook op tijd te remmen. De machinist is flink geschrokken. ProRail heeft besloten een andere machinist te sturen om de trein te besturen. Tot die tijd staat de trein stil op het spoor en moeten passagiers aan boord blijven.

Tussen Arnhem en Zutphen rijden daardoor geen treinen. De NS verwacht dat de dienstregeling rond 15.45 uur kan worden hervat.