Streeknieuws

Files rondom Velperbroekcircuit voorbij

Foto: Omroep Gelderland

VELP – Alle rijbanen van de snelweg A12 bij het Velperbroekcircuit tussen Arnhem en Duiven zijn weer helemaal open. De inspectiewerkzaamheden aan de IJsselbrug zijn afgerond, meldt Rijkswaterstaat zaterdagochtend.

De wegbeheerder sloot de A12 richting Duitsland maandag deels af omdat er een vreemd tikkend geluid was waargenomen bij de IJsselbrug. Dat had mogelijk te maken met de manier waarop de verbindingsplaten van de stalen brug aan elkaar zijn gemaakt.

In de nacht van vrijdag op zaterdag reden twee zware vrachtwagens bij wijze van test over de brug. Onderzoeksinstituut TNO was ook aanwezig om metingen te doen.

Rijkswaterstaat zegt vooralsnog niet wat precies het resultaat was van de test met de vrachtwagens. Toch gaf de wegbeheerder de brug en de parallelbaan zaterdagochtend rond 06.45 uur weer vrij voor verkeer.

Foto Omroep Gelderland

Het verkeer rond Arnhem had de hele week flink last van de gedeeltelijke afsluiting van de A12. Vooral op de N325 (Pleijroute) en op het Velperbroekcircuit stonden automobilisten flink in de file. Op andere wegen ontstond veel sluipverkeer. Met omleidingen probeerde de ANWB het verkeer richting Duitsland om de A12 heen te loodsen.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten