Omroep Gelderland stationeert verslaggevers bij lokale omroepen

Foto: Omroep Gelderland

RHEDEN – Omroep Gelderland gaat de samenwerking met een aantal lokale omroepen intensiveren. Vanaf deze maand worden bij vier omroepen verslaggevers gestationeerd. De verslaggevers gaan verhalen maken die voor zowel de regionale omroep als de lokale omroep relevant zijn. Het gaat om een pilot van een jaar.

Omroep Gelderland werkt al langer samen met zo’n 30 lokale omroepen waaronder Studio Rheden. Over alle content die Omroep Gelderland maakt kan Studio Rheden ook beschikken. Daarnaast plaatst de regionale omroep berichten van Studio Rheden door op de website www.gld.nl. Door het hoge bereik van de site worden de lokale berichten door meer mensen gelezen.

De samenwerking wordt nu verder opgevoerd. Er gaan vier verslaggevers werken bij Regio8 (Ulft), B-FM (Zutphen), RTV Nunspeet (Nunspeet) en RegioTV (Tiel).

Hoofdredacteur Marc Veeningen van Omroep Gelderland: “We willen meer lokaal nieuws brengen en we willen de lokale journalistiek verder versterken.’ Door kennis over stad en dorp van lokale omroepmedewerkers te koppelen aan de expertise die de verslaggevers meebrengen verwacht de omroep op meer goede, lokale verhalen. Verhalen die voortkomen uit en gemaakt worden in de lokale samenleving.”

Foto: Studio Rheden

Voor de pilot zijn vier nieuwe verslaggevers aangenomen die hun roots hebben in het gebied zelf. Zij worden volledig door de omroep uitgerust met camera, microfoon en laptop, zodat zij ook daadwerkelijk vanuit het gebied verslag kunnen doen.