Streeknieuws

Leraar ontslagen wegens onzedelijk gedrag

Foto: Het Rhedens in Dieren

DIEREN – Bij scholengemeenschap Het Rhedens in Dieren is een leraar ontslagen wegens onzedelijk gedrag. ‘We zien reacties van schrik, ontkenning en boosheid.’ Dat schrijft de directie van Het Rhedens in een brief aan ouders en verzorgers nadat een leraar grensoverschrijdend onzedelijk gedrag vertoonde.

Het gedrag van de docent kwam anderhalve week geleden aan het licht. Volgens De Gelderlander toonde de man zijn geslachtsdeel op Instagram aan een minderjarige oud-leerlinge. De school zelf is terughoudend in de berichtgeving, ook vanuit privacybelang van de betrokkenen.

De directie schrijft verder: ‘We zien nu dat de situatie ‘op straat ligt’ mede naar aanleiding van een ingezonden brief aan de media, vandaar deze brief. Deze situatie brengt bij onze leerlingen, medewerkers en onszelf veel gevoelens naar boven. Men is ontdaan.’

Waar nodig wordt er volgens de school aandacht aan gegeven in de les, de GGD denkt daarin mee.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten