Gemeente verbetert verkeersveiligheid in Havikerwaard

Foto: gemeente Rheden

RHEDEN – De gemeente Rheden gaat een gedeelte van de Havikerwaard vernieuwen. Het betreft het weggedeelte kruising Van Aldenburglaan – Oversteeg in de Steeg tot en met de op- en afrit A348 bij het parkeerterrein. De werkzaamheden zijn bedoeld om de verkeersveiligheid in de Havikerwaard te verbeteren.

In de nieuwe weginrichting wordt de Havikerwaard een 60 km zone en worden rode fietsstroken op de rijbaan aangelegd. De kruising van de Van Aldenburglaan met de Oversteeg wordt een verhoogd kruispunt en naast het parkeerterrein (A348) komt een drempel in de rijbaan.

De werkzaamheden starten op maandag 24 september en zullen naar verwachting op 28 september worden afgerond. Gedurende deze week is het wegvak in zijn geheel afgesloten voor al het verkeer (ook fietsers ) en worden de op- en afritten van de A348 afgesloten.