Glutenvrije piet bij intocht Sint in Velp

Foto: Martin de Jongh

VELP – De stichting Sinterklaas in Velp introduceert dit jaar bij de intocht met de glutenvrije Piet. Deze speciale piet komt straks langslopen met glutenvrije pepernoten, exclusief uit Spanje. Het sinterklaasfeest is voor alle kinderen, dus ook voor diegene met een glutenintolerantie.

De betreffende kinderen hebben speciale vlaggetjes en kleurplaten en glutenvrije Piet draagt een herkenbaar groen tenue met het logo van de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien let hij goed op dat de pepernoten nergens mee besmet kunnen worden.

Aangezien de financiële middelen van de stichting beperkt zijn, is deze op zoek naar sponsoren voor dit Pietenpak. De kosten zijn ongeveer 300 euro. Kijk voor meer informatie op www.sinterklaasinvelp.nl.