Rheden erkend als bijvriendelijke gemeente

Foto: Robin Zeilmaker, gemeente Rheden.

VELP – Omdat gemeente Rheden zich inzet voor wilde bijen is zij onlangs erkend als bijvriendelijke gemeente. Om dit te vieren werd afgelopen donderdag in Velp door imkerverenigingen en wethouder Budel een stuk grond van 600 m2 ingezaaid met bijvriendelijke bloemen en kruiden. Ook werd het titelbord ‘Bijvriendelijke gemeente’ geplaatst.

Bijen worden niet blij van superstrakke gazons en bermen zonder bloemen. Gemeente Rheden houdt hier rekening mee door zoveel mogelijk verschillende planten, struiken en bomen te planten.

Foto: Robin Zeilmaker, gemeente Rheden.

Lotty van den Bosch van imkervereniging Arnhem-Velp e.o.: “Iedereen kan een bijdrage leveren aan een betere leefomgeving voor de bij. Zorg dat er altijd bloemen bloeien. Het is mogelijk om met bollen en planten wel acht maanden bloei in je tuin te hebben.