Streeknieuws

Rheden erkend als bijvriendelijke gemeente

Foto: Robin Zeilmaker, gemeente Rheden.

VELP – Omdat gemeente Rheden zich inzet voor wilde bijen is zij onlangs erkend als bijvriendelijke gemeente. Om dit te vieren werd afgelopen donderdag in Velp door imkerverenigingen en wethouder Budel een stuk grond van 600 m2 ingezaaid met bijvriendelijke bloemen en kruiden. Ook werd het titelbord ‘Bijvriendelijke gemeente’ geplaatst.

Bijen worden niet blij van superstrakke gazons en bermen zonder bloemen. Gemeente Rheden houdt hier rekening mee door zoveel mogelijk verschillende planten, struiken en bomen te planten.

Foto: Robin Zeilmaker, gemeente Rheden.

Lotty van den Bosch van imkervereniging Arnhem-Velp e.o.: “Iedereen kan een bijdrage leveren aan een betere leefomgeving voor de bij. Zorg dat er altijd bloemen bloeien. Het is mogelijk om met bollen en planten wel acht maanden bloei in je tuin te hebben.

Reageren is niet mogelijk

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten