Intocht Sinterklaas gemeente Rheden 2018

Foto: Martin de Jongh

DE STEEG – Burgemeester en wethouders ontvangen ook dit jaar de Sint en zijn Pieten weer in de verschillende dorpen van de gemeente Rheden. Op zaterdag 17 november begint de optocht in Rheden om 12:30 uur wanneer wethouder Haverkamp de grote kindervriend verwelkomt bij de Muziektent aan de Veerweg. Samen vervolgen ze hierna de weg per koets en komen rond 13:00 uur aan bij Café-Partycentrum Ons Huis.

Zaterdag 24 november is een drukke dag, want dan leidt de stoet langs verschillende dorpen. Om 11:00 uur komt Sinterklaas eerst aan op het Dorpsplein in Ellecom, waarna wethouder Budel hem om 13:00 uur uur verwacht bij de Veerstoep in Dieren voor een rondrit naar Zalencentrum Theothorne.

Dan is de beurt aan De Steeg, waar burgemeester Van Eert de Sint om 13:30 uur binnenhaalt aan de haven om samen per koets door te rijden naar het Parkhuis.

Laag-Soeren komt die dag ook zeker aan de beurt. Wanneer dit precies zal zijn laat Sinterklaas tijdig op www.laag-soeren.nl weten. Uiteindelijk eindigt het feest in Velp, waar Sint Nicolaas om 17:30 uur op het Oranjeplein wordt ontvangen door wethouder Hofstede.

Ten slotte gaat de Sint op zondag 25 november naar Spankeren, waar hij andermaal door de burgemeester zal worden ontvangen. De Kanaalbrug bij de Dorpsstraat zal om 14:00 uur het decor zijn voor het laatste bezoek.

Foto: Martin de Jongh