Verenigingen

Lezing bij de Sprang over spiritualiteit en natuur

Foto: Pixabay

VELP – De Sprang, centrum voor spirituele ontwikkeling, organiseert op zondag 25 november een lezing in haar centrum aan de Dr. Fabiusstraat 12 te Velp. Matthijs Schouten zal spreken over “spiritualiteit en natuur”. De lezing duurt van 10:30 uur tot 12:30 uur.

In de geschiedenis van de westerse cultuur is de natuur vooral beschouwd als een gebruiksobject. In niet-westerse culturen is de band tussen natuur en spiritualiteit van oudsher veel inniger. In recente tijd zien we in het Westen de natuur ook meer en meer naar voren komen als domein van spirituele inspiratie. Matthijs Schouten laat zien dat wij mensen onderdeel zijn van de natuur. Dat ons welzijn ermee is verbonden.

Tijdens de lezing wordt de vraag voorgehouden “Van wie is de natuur nou eigenlijk is”. Voor het beantwoorden van deze vraag zal hij ons meenemen naar diverse culturen en godsdiensten, waarin mensen zich verschillend verhouden tot hun leefomgeving. Toegang tot de lezing kost 8 euro.

Reageren is niet mogelijk

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten