Gouden schoolkantine schaal voor Het Rhedens De Tender

Foto: Het Rhedens De Tender

DIEREN – Met het winnen van de gouden Schoolkantine Schaal heeft praktijkschool Het Rhedens De Tender in Dieren laten zien dat haar schoolkantine echt op een gezonde manier is ingericht. Er is een ruime keuze uit zelfbereide smoothies en gezonde broodjes, hetzelfde geldt voor groente en fruit en bovendien is water overal beschikbaar.

Het op deze manier bevorderen van gezond gedrag heeft De Tender gedaan aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum en het ministerie van VWS, met de visie dat jongeren de toekomst zijn.

Het idee is dat zij een gezond eetpatroon ontwikkelen door op school, waar ze veel tijd doorbrengen, kunnen ervaren dat gezond eten en drinken heel lekker kan zijn.

De Tender werkt in dit verband samen met leerlingen, ouders en andere partijen zoals Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Locatiedirecteur Maarten van Minderhout merkt hierbij op dat niet alleen voeding, maar ook gezond gedrag belangrijk is. Naast het maximaal ontplooien van talenten, wordt op de algemeen bijzondere scholengemeenschap ook de ontwikkeling van sociale vaardigheden gestimuleerd.