Streeknieuws

Man uit Velp krijgt celstraf voor hennepteelt en witwassen

Foto: Pixabay

ZUTPHEN – Een man van 40 uit Velp is woensdag veroordeeld voor hennepteelt en witwassen. De rechtbank in Zutphen legde hem 18 maanden cel op, waarvan 6 voorwaardelijk.

De rechtbank acht bewezen dat de man tussen 2013 en 2014 een coördinerende rol had bij de exploitatie van twee hennepkwekerijen in Hummelo en het Groningse Finsterwolde. De Velpenaar betrok ook anderen bij de wietteelt, zoals knippers en personen die als dekmantel bij de hennepkwekerijen woonden. Het geld dat hij verdiende werd witgewassen.

De 35-jarige partner van de man wist hiervan. Door het geld uit te geven, maakte zij zich ook schuldig aan witwassen. De rechtbank legde haar een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden op en een taakstraf van 200 uur.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten