Streeknieuws

John Berends nieuwe commissaris van de Koning van Gelderland

Foto: Omroep Gelderland

RHEDEN – John Berends, de huidige burgemeester van Apeldoorn, wordt de nieuwe Commissaris van de Koning. Dat heeft de provincie Gelderland woensdagmiddag bekendgemaakt.

Berends volgt daarmee de huidige commissaris Clemens Cornielje op die op 1 februari stopt. Officieel moet het ministerie van Binnenlandse Zaken nog akkoord gaan met de aanstelling, maar dat is een formaliteit.

De heer Berends is sinds 19 maart 2012 burgemeester van de gemeente Apeldoorn en was daarvoor zeven jaar burgemeester van de gemeente Harderwijk. Van 1998-2005 was hij wethouder en locoburgemeester in de gemeente Zwolle.

John Berends zal waarschijnlijk voor een periode van zes jaar worden benoemd op 6 februari 2019 tijdens de Statenvergadering als de 17e commissaris van de provincie Gelderland.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten