Streeknieuws

Schip van 80 meter ligt overdwars in IJssel

Foto: Steven de Vries

DIEREN – Een 80 meter lang vrachtschip met 1200 ton gasolie ligt sinds woensdagmorgen overdwars in de bocht van de IJssel bij Bronkhorst. Het scheepvaartverkeer tussen Dieren en Brummen is daardoor gestremd.

Volgens een woordvoerster van Rijkswaterstaat is het schip vastgelopen door problemen met de schroef en het roer.

Foto: Steven de Vries

‘Twee sleepboten zijn ter plaatse, maar het er is extra hulp nodig om het schip los te krijgen’, aldus de woordvoerster. Ze kan nog niet aangeven wanneer de stremming opgelost is en het schip naar Enschede afgevoerd kan worden.

Foto: Steven de Vries

Foto: Steven de Vries

Reageren is niet mogelijk

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten