Sjors Sportief en Sjors Creatief van start in gemeente Rheden

Foto± Cultuurbedrijf RIQQ

RHEDEN – Alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Rheden ontvangen weer het Sjors Sportief / Creatief boekje. In dit boekje staan sportieve en creatieve workshops (sport en cultuur) waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten.

Op deze manier hoeven leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit. Basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 schrijven zich vanaf 23 januari in voor activiteiten via www.sjorssportief.nl.

Kinderen uit de gemeente Rheden kunnen weer kennismaken met meer dan 60 activiteiten zoals atletiek, badminton, dansen, lasergamen, paardrijden, turnen, scouting en tennis.

Ook aan de creatievelingen is deze editie gedacht, denk hierbij aan toneelspelen, muziek maken, tekenen en schilderen, taartjes maken en knutselen. Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Inschrijven kan het hele schooljaar door.