Verenigingen

Huisartsenpost bij Ziekenhuis Velp sluit de deuren

Foto: Kasper Siebrands

VELP – Huisartsenpost Velp zal vanaf maandag 21 januari 2019 de deuren sluiten. Vanaf dat moment kan iedereen zich voor hulp melden bij huisartsenpost Arnhem-Noord en Dienstapotheek Arnhem bij de Spoedeisende Hulp in Rijnstate Arnhem. 

De Huisartsenpost Arnhem-Noord is geopend tijdens de avond- en nachtelijke uren (17.00 tot 08.00 uur) en tijdens de weekenden en feestdagen 24 uur per dag.

In de nieuwe situatie is er voor mensen die tijdens avond-, nacht- en weekenduren met spoed zorg nodig hebben, één gezamenlijke ingang van de huisartsenpost, spoedeisende hulp en dienstapotheek. Deze ingang komt bij de huidige spoedeisende hulp van Rijnstate Arnhem.

De  combinatie van een huisartsenpost, spoedeisende hulp en dienstapotheek is aantrekkelijk voor zorgverlener én patiënt. Patiënten komen door deze inhoudelijke samenwerking niet langer onnodig op de (duurdere) spoedeisende hulp terecht. De zorg bij de huisartsenpost gaat niet ten koste van het eigen risico van de patiënt, bij de spoedeisende hulp van het ziekenhuis is dat wel het geval. Mocht er toch spoedeisende hulp nodig zijn, dan hoeven patiënten niet meer naar een andere locatie te reizen. Op deze manier krijgt de bezoeker snel de juiste zorg, op de juiste plek. Eventueel benodigde medicijnen zijn verkrijgbaar via de dienstapotheek.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten