IVN organiseert wandeling in Park Beekhuizen

Foto: Studio Rheden / Martin de Jongh

RHEDEN – IVN Oost-Veluwezoom organiseert op zondag 24 februari om 14.00 uur een wandeling in Park Beekhuizen. Dit park wordt ook wel “Klein Zwitserland” genoemd. In deze excursie beleven de deelnemers de achtergrond van deze naam. Tijdens de wandeling wordt er aandacht besteed aan de historie.

De honderden jaren oude lanenstelsels en de parkaanleg, wat we daar nu nog van zien en niet meer zien. De sportieve wandeling voert over verschillende heuvels van het park.

Het startpunt is bij Blauwe laan / hoek Ossendaalselaan, Velp. De onverharde Blauwe laan met een dubbele bomenrij ligt links, circa 500 m vanaf de rotonde Beekhuizenseweg/Zutphensestraatweg in de richting Rheden. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en is kosteloos.