Wie wordt voorleeskampioen van de gemeente Rheden?

Foto: IKC De Holtbanck

DIEREN – Bibliotheek Veluwezoom organiseert op donderdagmiddag 14 februari de kwartfinale van De Nationale Voorleeswedstrijd. De schoolkampioenen van zes basisscholen uit de gemeente Rheden lezen dan een fragment voor uit een zelf gekozen boek.

Basisscholen die meedoen aan De Nationale Voorleeswedstrijd hebben eerst een voorleeswedstrijd op school georganiseerd. Van elke basisschool is één leerling uit groep 7 of 8 tot schoolkampioen benoemd.

De winnaar van de kwartfinale van De Nationale Voorleeswedstrijd gaat als voorleeskampioen van de gemeente Rheden door naar de halve finale op 2 maart in Twello.

De provinciale finale wordt gehouden op 15 april in het Posttheater in Arnhem. De provinciale voorleeskampioenen treffen elkaar ten slotte op 22 mei in de Schouwburg Amstelveen voor een groots opgezette landelijke finale.

De Rhedense kwartfinale van de voorleeswedstrijd vindt plaats in de Bibliotheek Dieren, op de tijdelijke locatie aan de Wilhelminaweg 30. Het programma begint om 16.00 uur en wordt gepresenteerd door Carolien van der Waarde, lees / mediacoach bij de Bibliotheek Veluwezoom. In de jury zitten Dorus Klomberg, wethouder gemeente Rheden, Walter Jansen van boekhandel Jansen & De Feijter in Velp en Ulrike Koers, lees/mediacoach bij de Bibliotheek Veluwezoom.