Onderhoud beuken aan de Middachterallee

Foto: Studio Rheden

DE STEEG – De komende vijf weken vinden er van 9.30 en tot 16.00 uur snoeiwerkzaamheden plaats aan de Middachterallee tussen De Steeg en Ellecom. Dit betekent dat het fietspad maar aan één kant te gebruiken is. Voor auto’s geldt dat er een rijdende afzetting op de weg staat en dat er ter plekke 30 km/uur moet worden gereden.

Begin februari is er een boomveiligheidscontrole uitgevoerd in deze laan. Daaruit bleek dat er in veel bomen dode en aangetaste takken zitten. Dit komt waarschijnlijk door een schimmel. De afgebroken takken worden op dit moment onderzocht.

Bij de controle is geadviseerd de bomen zo snel mogelijk te snoeien en de dode en aangetaste takken te verwijderen. Omdat er nu toch werkzaamheden plaatsvinden aan de bomen, is de reguliere planning naar voren gehaald.

Omdat enkele jaren geleden bleek dat er zorgen waren over de conditie van de bomen, voert de gemeente boomveiligheidscontroles uit. Regelmatige controles en verschillende beheermaatregelen zorgen er voor dat het beeld van deze karakteristieke laan intact blijft.