Streeknieuws

Trein ramt gipsblokken door vandalisme in Velp

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

VELP – Een trein is maandagavond tussen de stations Arnhem Presikhaaf en Velp op een aantal gipsblokken gereden. Volgens spoorbeheerder ProRail gaat het om vandalisme.

De aanrijding gebeurde op de spoorwegovergang op de Alexanderstraat in Velp. Volgens een incidentenbestrijder van ProRail waren de gipsblokken op het spoor gelegd en was een aanrijding onvermijdelijk. Er vielen geen gewonden. Door de aanrijding was er sprake van storingen op overwegen in de buurt.

De daders zijn bekend, meldt de incidentenbestrijder op Twitter. De spoorbeheerder gaat aangifte doen. De trein die op de blokken botste, kon op eigen kracht verder rijden. Het treinverkeer tussen de twee stations lag tot 21.15 uur stil.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten