Streeknieuws

Dieven duperen scholen voor heel veel geld

Foto: Omroep Gelderland

VELP – De politie vraagt om de lezers van Studio Rheden om medewerking in een grote zaak rond diefstallen uit scholen. In heel het land zijn afgelopen jaar scholen leeggeroofd. De schade loopt in de tonnen. Ook het Astrum College aan de Gruttostraat in Velp was aan de beurt. 

In Velp zijn ruim 20 laptops, meerdere iMac-computers en enkele tientallen foto- en videocamera’s weg. De spullen zijn gestolen op de laatste schooldag van het afgelopen schooljaar, 31 juli. Die dag reinigt een schoonmaakbedrijf de vloeren. Het alarm in de school is uitgeschakeld.

Om bij de camera’s in een afgesloten magazijn te komen, gebruiken de dieven vermoedelijk een valse sleutel. Wel breken ze een klapdeur open waar een dikke houten balk voor zit; het pinslot op die balk is vernield.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

De diefstal wordt pas ontdekt op de dag dat het schooljaar 2018/2019 begint, 27 augustus. Omdat zoveel spullen zijn gestolen uit de school, gaat de schoolleiding ervan uit dat de dieven een busje hebben gebruikt.

Herken je deze mannen? Waarschuw dan de politie (0800-6070) of als je anoniem wilt blijven Meld Misdaad Anoniem op (0800-7000).  (zaaknummer  2018389640)

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten