Verenigingen

Nieuwe collectie Zweedse gesteenten in Gelders Geologisch Museum

Foto: Gelders Geologisch Museum Velp

VELP – Het Gelders Geologisch Museum houdt elk half jaar een nieuwe wisseltentoonstelling. Van 1 maart tot 30 september is een nieuwe collectie gesteenten uit Dalarna te bekijken.

Dalarna (dit betekent ‘de dalen’) is een natuurgebied in het midden van Zweden. Veel toeristen komen het Siljanmeer bekijken, dat ontstaan is als gevolg van een grote meteorietinslag in het Devoon. Deze meteoriet had naar schatting een doorsnede van 2,5 kilometer.

De openingstijden zijn dinsdag t/m zondag van 12 tot 17 uur . Het Gelders Geologisch Museum is te vinden op Parkstraat 32 in Velp en op www.geologischmuseum.nl.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten