Presentatrice Rachel Rosier adopteert eerste lammetje

Foto: Martin de Jongh

RHEDEN – Rachel Rosier, tv-presentatrice en programmamaker voor de EO, heeft woensdag het eerst geboren lammetje van de Rhedense schaapskudde in dit jaar geadopteert. Het lammetje werd vorige maand in de sneeuw geboren.

Met de adoptie draagt de presentatrice van de EO bij aan de instandhouding van de Rhedense schaapskudde. Ook bezoekers kunnen lammetjes adopteren.

Belang schaapskudde
Natuurmonumenten vindt schaapskuddes met een herder belangrijk, voor het natuurbeheer en de bijzondere waarde van dit eeuwenoude ambacht; dankzij de Rhedense schaapskudde blijft het open heidelandschap van de Veluwe behouden. De schapen grazen per dag zo’n 7 à 8 uur op de hei; alleen in de lammerperiode zijn ze ook overdag bij de kooi. De Rhedense Schaapskudde bestaat al sinds 1963.

50ste lammetjesdag zondag 31 maart
Bezoekers kunnen ook een lammetje (financieel) adopteren en een naam geven. Traditiegetrouw organiseert de Rhedense Schaapskudde ieder jaar Lammetjesdag op ‘zomertijdzondag’.

Dit jaar alweer voor de 50ste keer op zondag 31 maart. Iedereen is die dag welkom om bij de kudde te zijn, te zien hoe de schapen en hun lammetjes worden verzorgd en hoe zij onze natuur beschermen.