Help boswachter bomen planten op landgoed Rosendael

Foto: Pixabay

ROZENDAAL – In maart gaan in Nederland weer duizenden deelnemers actief aan de slag tijdens de grote landelijke vrijwilligersactie NL DOET. De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen is op zoek naar mensen die op vrijdag 15 maart van 9.30 tot 12.30 uur de handen uit de mouwen willen steken om de natuur op landgoed Rosendael een handje te helpen.

Op landgoed Rosendael op de hoek van de Schelmseweg zijn de sparren gekapt omdat ze waren aangetast door de letterzetter, een keversoort. Samen met de boswachter gaan de NL DOET vrijwilligers verschillende soorten struiken en boompjes planten en een paar bomen. In de rest van het vak mogen bomen gewoon opkomen in het kader van natuurlijke verjonging.

Groepen collega’s, familie, vrienden zijn allemaal welkom om een ochtend buiten de handen uit de mouwen te steken. Het resultaat van de ochtend is dat een kale vlakte weer in divers bosgebied verandert.

Aanmelden is noodzakelijk via www.nldoet.nl. Vind de klus door te zoeken op gemeente Rozendaal.