Rheden geeft goede voorbeeld als werkgever

Foto: Studio Rheden

ARNHEM- In 40 plaatsten in Nederland werd afgelopen donderdag de ‘dag van de 1000 voorbeelden’ gehouden. Voor onze regio was er een bijeenkomst in de Koepelkerk in Arnhem. Hier sprak o.a. Wethouder Haverkamp van de gemeente Rheden.

De bijeenkomsten waren bedoelt om waardering uit te spreken naar inclusieve werkgevers uit de regio. Dit zijn werkgevers die kansen creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Uit de voorbeelden die voorgesteld werden kwam naar voren dat deze, vaak unieke talenten, echt een meerwaarde hebben voor bedrijven en instellingen.

Werkgevers in Nederland hebben de afspraak gemaakt om in het jaar 2026 minimaal 100.000 werkplekken te bieden aan mensen met een arbeidsbeperking.

Wethouder Ronald Haverkamp gaf aan dat Rheden op haar schaalgrootte 10 mensen uit deze doelgroep in dienst zou moeten hebben maar dat ze er momenteel al 19 in dienst hebben. Hiermee geeft de gemeente Rheden het goede voorbeeld.

Wethouder Martien Louwers van de gemeente Arnhem gaf aan dat zij aan de norm voldoen. Beiden riepen op om ook andere werkgevers in de regio te inspireren.

De bijeenkomst in Arnhem werd georganiseerd door de stichting Inclusief Werkgeven Midden-Gelderland. Andere sprekers waren lector Annet de Lange (HAN), zij gaf de meerwaarde aan vanuit een wetenschappelijke hoek. Tenslotte werd Makro Duiven uitgeroepen tot meest inclusieve onderneming in de regio en werd de bijeenkomst afgesloten met een netwerkborrel.