Middachten in het teken van Veluws wild tijdens Faunadag

Foto: Omroep Gelderland

DE STEEG – Alles te weten komen over herten, reeën, zwijnen en moeflons op de Veluwe. Dat kan op zaterdag 23 maart, tijdens de jaarlijkse Faunadag op kasteel Middachten in De Steeg. Jachtopzichters vertellen dan over het faunabeheer op de Veluwe, er is een geweiententoonstelling, bezoekers kunnen wildhapjes proeven, luisteren naar jachthoornblazers en kijken naar een film over het Veluws wild.

In het koetshuis zijn allerlei stands te vinden die een relatie hebben met de natuur. Verder zijn er roofvogeldemonstraties, workshops eetbare natuur, demonstraties manden vlechten en kinderactiviteiten, waaronder een speurtocht en uilenballen pluizen. Tot slot worden de winnaars van de fotowedstrijd bekendgemaakt. De Faunadag is een belevenis voor jong en oud.

Faunadag is zaterdag 23 maart van 10 tot 17.00 uur en de entree is gratis. Geïnteresseerden kunnen ook meedoen met een rondleiding langs de geweien om 11.00, 13.00 en 15.00 uur (gratis).