Werkzaamheden Kanaalweg Dieren te volgen via webcam

Foto: Studio Rheden

DIEREN – Aannemer BAM Infra werkt van vrijdagavond 22 maart tot en met maandagochtend 25 maart dag en nacht aan de onderdoorgang bij de Kanaalweg in Dieren. Op zaterdagmiddag wordt de op locatie voorgebouwde tunnelmoot onder het spoor geschoven. De werkzaamheden zijn het het hele weekend volgen via een webcam.

Op zaterdag is er een kijklocatie ingericht. Ook is die middag het informatiecentrum aan de Spoorstraat geopend.

Werkzaamheden
De afgelopen maanden werkte BAM naar dit moment toe. Er zijn damwanden geplaatst en er is grond afgegraven aan de zuidkant van het spoor. Zo ontstond er een voorbouwlocatie waar de tunnelmoot voorgebouwd kon worden.

Foto: Studio Rheden

Om de tunnelmoot in te kunnen schuiven in het spoor moet de aannemer de nodige voorbereidingen treffen. Eerst moet er plek gemaakt worden. Het spoor wordt verwijderd, zodat er 3200 m³ zand weggegraven kan worden.

Dan komen er zogenoemde schuifbanen naast de tunnelmoot te liggen waar de tunnelmoot opgetild wordt. Vijzels duwen de tunnelmoot uiteindelijk naar de juiste plek. Daarna wordt het zand weer aangevuld en het spoor teruggebouwd. De werkzaamheden starten op vrijdagavond 22 maart rond 21:00 uur en gaan door tot en met maandagochtend 25 maart 05:00 uur.

Foto: Studio Rheden

Inschuifmoment
Tijdens het hele weekend zijn er activiteiten bij de Kanaalweg. Zaterdagmiddag is het meest bijzondere moment, dan schuift de aannemer de tunnelmoot met een gewicht van 1200 ton naar de definitieve locatie. Als de werkzaamheden volgens planning verlopen start het schuiven rond 15:00 uur.

Webcam
Lopen de werkzaamheden voorspoedig, dan start de aannemer mogelijk eerder. Bij onverwachte tegenvallers kan het later worden. Op het twitteraccount van Traverse Dieren (@TraverseDieren) kunnen geïnteresseerden de actuele situatie volgen. Tijdens het weekend zijn de werkzaamheden live te volgen via een webcam. Op www.traversedieren.nl staat dan een link naar de livestream.

Foto: Studio Rheden

Veel overlast
Er wordt sinds 3 september 2018 gewerkt aan deze spooronderdoorgang. Deze weg is dan ook al geruime tijd voor al het verkeer afgesloten. Dit veroorzaakt zeer veel overlast in Dieren en Spankeren.

De overlast zal nog zeker voortduren tot 31 oktober dit jaar. Komend weekend zal ook het treinverkeer tussen Arnhem centraal en Zutphen worden afgesloten, NS zet bussen in.