Red de Veluwe roept kiezers op Stil te stemmen met spotfilmpje van Rutte

Foto: Studio Rheden

RHEDEN – Als het kabinet zijn zin krijgt, razen straks de Boeings en Airbussen vanaf Lelystad- Airport met veel herrie extreem laag over de nu nog rustige Veluwe, dus ook over de gemeente Rheden. Stichting Red de Veluwe wil dit voorkomen met een opvallend filmpje van ‘’premier Rutte’’ op TV.

De kijker wordt opgewekt te stemmen op de partijen die willen dat Vliegveld Lelystad pas opengaat als er niet meer laag wordt gevlogen.

Tientallen kilometers vliegen op een 1800 meter hoogte gebeurt nergens in Europa. Nu dreigt dit wel, als het kabinet zijn zin krijgt. De Veluwe wordt dan de komende jaren getrakteerd op heel veel lawaai en forse fijnstof uitstoot. Vlieglawaai wordt standaard. Daardoor is de rust weg en dat gaat de toeristenindustrie ook merken.

Ruim 1,7 miljoen Nederlanders besteden jaarlijks een vakantie op de Veluwe. Werkgelegenheid voor meer dan 100.000 mensen. Stichting Red de Veluwe denkt dat daar forse klappen gaan vallen. De ruim 3 miljoen kiezers in Oost-Nederland kunnen de plannen nog tegenhouden door op 20 maart ‘stil’ te stemmen. Meer informatie op www.stemstil.nl.