Streeknieuws

Red de Veluwe roept kiezers op Stil te stemmen met spotfilmpje van Rutte

Foto: Studio Rheden

RHEDEN – Als het kabinet zijn zin krijgt, razen straks de Boeings en Airbussen vanaf Lelystad- Airport met veel herrie extreem laag over de nu nog rustige Veluwe, dus ook over de gemeente Rheden. Stichting Red de Veluwe wil dit voorkomen met een opvallend filmpje van ‘’premier Rutte’’ op TV.

De kijker wordt opgewekt te stemmen op de partijen die willen dat Vliegveld Lelystad pas opengaat als er niet meer laag wordt gevlogen.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Tientallen kilometers vliegen op een 1800 meter hoogte gebeurt nergens in Europa. Nu dreigt dit wel, als het kabinet zijn zin krijgt. De Veluwe wordt dan de komende jaren getrakteerd op heel veel lawaai en forse fijnstof uitstoot. Vlieglawaai wordt standaard. Daardoor is de rust weg en dat gaat de toeristenindustrie ook merken.

Ruim 1,7 miljoen Nederlanders besteden jaarlijks een vakantie op de Veluwe. Werkgelegenheid voor meer dan 100.000 mensen. Stichting Red de Veluwe denkt dat daar forse klappen gaan vallen. De ruim 3 miljoen kiezers in Oost-Nederland kunnen de plannen nog tegenhouden door op 20 maart ‘stil’ te stemmen. Meer informatie op www.stemstil.nl.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten