Streeknieuws

Scholieren uit Velp kampioen bloemschikken

Foto: Kasper Siebrands

VELP – Bloemschikken, horeca, zorg of ondernemen: vmbo-scholieren uit het hele land streden donderdag in tien verschillende categorieën om het Nederlands Kampioenschap in hun vakrichting. Voor het team van Aeres vmbo uit Velp een groot succes: dat won de categorie Bloemwerk.

Scholieren van zeven verschillende Gelderse scholen waren donderdag afgereisd naar Amsterdam, waar in de RAI de landelijke finales van Skills Talents werden gehouden.

Derde plaats bij provincies
Naast de wedstrijden in verschillende categorieën, streden de provinciale teams ook onderling om de titel ‘beste provincieteam’. Dankzij de goede prestaties in de losse categorieën eindigde Gelderland hierbij op de derde plaats. De wedstrijden van Skills Talent worden gehouden om vakmanschap te stimuleren en het beroepsonderwijs te promoten.

Foto: Pixabay

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten