Gaat de Posbank helemaal dicht voor auto’s en motoren?

Foto: Studio Rheden

RHEDEN – Het ziet er naar uit dat de plannen om de Posbank bij Rheden volledig af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer worden bijgesteld. Wethouder Ronald Haverkamp laat doorschemeren dat de weg door het natuurgebied mogelijk maar een paar dagen in de week dichtgaat voor auto’s en motorrijders.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de Beekhuizenseweg helemaal zou dichtgaan voor gemotoriseerd verkeer. Haverkamp: ‘Veel mensen hebben aangegeven dat ze het te druk vinden op de Posbank. En dat ze het niet meer veilig vinden. Daarom hebben we deze maatregel voorgesteld.’

Maar dat viel niet goed bij motorrijdersvereniging KNMV. Woordvoerder Arjan Everink: ‘Om nu kortweg te zeggen: we gaan een groep eruit pakken en daarvoor gaan we het dichtgooien, zelfs doordeweeks, dat gaat ons veel te ver.’

Haverkamp zegt dat hij veel positieve reacties heeft gekregen. ‘Alleen zit daar de nuancering in: moet dat nou elke dag van de week? Dat is wel een punt waar we nog eens goed naar moeten kijken.’