Streeknieuws

Gaat de Posbank helemaal dicht voor auto’s en motoren?

Foto: Studio Rheden

RHEDEN – Het ziet er naar uit dat de plannen om de Posbank bij Rheden volledig af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer worden bijgesteld. Wethouder Ronald Haverkamp laat doorschemeren dat de weg door het natuurgebied mogelijk maar een paar dagen in de week dichtgaat voor auto’s en motorrijders.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de Beekhuizenseweg helemaal zou dichtgaan voor gemotoriseerd verkeer. Haverkamp: ‘Veel mensen hebben aangegeven dat ze het te druk vinden op de Posbank. En dat ze het niet meer veilig vinden. Daarom hebben we deze maatregel voorgesteld.’

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Maar dat viel niet goed bij motorrijdersvereniging KNMV. Woordvoerder Arjan Everink: ‘Om nu kortweg te zeggen: we gaan een groep eruit pakken en daarvoor gaan we het dichtgooien, zelfs doordeweeks, dat gaat ons veel te ver.’

Haverkamp zegt dat hij veel positieve reacties heeft gekregen. ‘Alleen zit daar de nuancering in: moet dat nou elke dag van de week? Dat is wel een punt waar we nog eens goed naar moeten kijken.’

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten