Streeknieuws

Heiderust krijgt plekje voor overleden kinderen van 0 – 24 weken

Begraafplaats Heiderust in Rheden. Foto: archief Studio Rheden / Martin de Jongh

RHEDEN – Begraafplaats en gedenkpark Heiderust in Rheden heeft vanaf 10 april ook plaats voor overleden kinderen van 0 tot 24 weken. Twee betrokken verloskundigen hebben het initiatief genomen om een deel van de begraafplaats hiervoor in te richten.

Samen met de verpleegkundigen is een geschikte plek uitgezocht met een besloten karakter. Er is een speciale gedenkboom geplaatst van cortenstaal. Daar kunnen ouders een kunststof boomblad in hangen met de naam van het kind erop.

De officiële opening wordt verricht door wethouder Gea Hofstede.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten